תחושת האובדן הנלווית להתאלמנות בגיל מבוגר, עשויה להשפיע על האלמנים בדרכים רבות. דיור מוגן מעניק את התנאים הנדרשים על מנת לסייע להם לשמור על איכות חיים מיטבית, וכך הוא עושה את זה
אחרי שנים ארוכות של זוגיות, גברים ונשים שמתאלמנים לפתע נדרשים להסתגל לשגרת חיים חדשה. תהליך האבל הזה מלווה בתחושות קשות של בדידות, ולכן עלול להשפיע עליהם ברמה הנפשית והפיזית גם יחד. לא תמיד קל להסתגל לחיים שאחרי, ולעתים הניסיון כרוך ביצירת התאמות ושינויים רבים בהיבטי ההתנהלות היומיומית.
בחלק מהמקרים, בני המשפחה מבינים שהאלמן או האלמנה זקוקים לסיוע נוסף, כדי להצליח להתנהל באופן עצמאי, לעקוב אחר המצב הבריאותי ולפעמים גם כדי להרגיש פחות לבד. בשנים האחרונות, רבים מוצאים מענה לכל הקשיים שהזכרנו באמצעות בחירה בבית דיור מוגן – פתרון מגורים מתקדם, נוח ובטוח, שתואם את צורכיהם החדשים.
באילו אופנים מתאים דיור מוגן לצורכיהם של מתאלמנים?
מי שמאבד את בן או בת הזוג זקוק למעגל תמיכה, לתמריצים להישאר פעיל, וכמובן גם לעזרה במכלול ההיבטים שמרכיבים את היום. החל ממעקב רפואי ועד לגורם שיהיה זמין עבור האלמן במקרה של תקלה בבית. בית דיור מוגן יכול לעשות את כל אלה ועוד.
ברמה הבסיסית, דיור מוגן מציע למתגוררים בו סביבה בטוחה וגישה נוחה לצוות מקצועי. המשמעות היא שכל דייר יכול להמשיך ליהנות מאורח חיים פעיל, עצמאות ופרטיות, אך לדעת שאם הוא יזדקק לכך תהיה לו גישה לשירותים רפואיים וכל סיוע שנדרש ברמת היומיום. מי שמתקשים לנהל את הבית אחרי פטירת בן או בת הזוג, יוכלו להפקיד את כל המטלות היומיומיות המורכבות בידיים מקצועיות.
מעבר לכך, דיור מוגן ממלא את הזמן העומד לרשות הדיירים במבחר פעילויות שמחכות להם. כך הוא עוזר במניעת בדידות ושעמום, עוזר להם להרחיב את המעגל החברתי ויוצר עבורם הזדמנויות חדשות. בנוסף, דיירי דיור מוגן חוגגים יחד חגים, יכולים לאכול בצוותא, ולכן גם רגעים שתחושת המשפחתיות נחוצה בהם – מתמלאים בתוכן, הנאה וקירבה.